Is er een cursus voor gevorderden?

Na het behalen van het diploma EG1 kun je verder gaan. Hondenclub Dingo heeft nog 2 vervolgcursussen.
Ook tijdens deze cursussen bepaal je zelf het tempo. Zolang je lid bent van de vereniging mag je lessen volgen en als je alle oefeningen goed onder de knie hebt, kun je op examen.

Waar en wanneer?

Alle cursussen worden gegeven op het clubterrein van Hondenclub Dingo. Een routebeschrijving kun je op deze site vinden. De lessen worden elke zaterdagochtend gegeven van 10.00 tot 11.30 uur.

Wat leer je zoal in vervolgcursussen?

EG2

Als je het clubdiploma EG1 (beginners) op zak hebt, kun je starten met EG2. De basisoefeningen van EG1 worden verder uitgebouwd en de eisen worden hoger. Daarnaast komen er enkele extra oefeningen bij, zoals het vooruit sturen en bepaalde commando's op afstand.

EG3

Met het clubdiploma EG2 stroom je door naar EG3. Een twaalftal oefeningen staan op jou en je hond te wachten. In deze cursus worden gehoorzaamheid en vormen van behendigheid gecombineerd. Dat je hond gehoorzaamd is al eerder gebleken (EG1 en EG2). Het gaat nu veel meer om het samen bezig zijn, het plezier voor baas en hond.
Je leert je hond bijvoorbeeld door een tunnel te lopen, hij kan links Ún rechts volgen. Je hond blijft op jouw commando minimaal 4 minuten liggen, terwijl hij afgeleid wordt door instructeurs

Examens

Het examen wordt twee keer per jaar afgenomen en opgenomen op video. De beoordeling vindt plaats door drie keurmeesters, waarbij zij gebruik maken van de videobeelden.